Lind DNA

Lind DNA is in 2013 door de familie Lind in Denemarken opgericht, een samenwerking tussen de zussen Bine & Mie Lind en hun vader Preben Lind. De producten zijn minimalistisch en clean maar toch ook stijlvol en warm. Het label Lind DNA heeft haar eigen interpretatie van Deens design, maar wel met veel respect voor hét Scandinavisch design.

Lind DNA heeft bijzondere kennis ontwikkeld in haar productie proces en weet recycled leder te mixen met 20% rubber. Hierdoor ontstaat er een hele mooie, nieuwe, duurzame kwaliteit leer die toegepast wordt op simpele en vaak organische vormgeving. Alledaagse producten, zoals bijvoorbeeld placemats, krijgen iets bijzonders door het gebruik van dit mooie materiaal.

Uniek ook voor Lind DNA is de kennis om 2 kleuren leer te verwerken, zodat bijvoorbeeld placemats aan beide kanten gebruikt kunnen worden. Het leuke aan de collectie van Lind DNA is dat deze zeer gevarieerd is. Van unieke bijzettafels tot verrassende kaarsenstandaards en van aparte dienbladen tot stoere opbergers. Alle Lind DNA producten zijn gemaakt van leer of hebben een detail van leer.

Kortom functionele Scandinavische design producten geïnspireerd door vormen uit de natuur én made in Denmark!

Lees meer