Lind DNA

Het Deense label Lind DNA is in 2013 door de familie Lind in Denemarken opgericht, een samenwerking tussen de zussen Bine & Mie Lind en hun vader Preben Lind. Een geweldige collectie hebben zij neer gezet. De producten hebben een minimalistisch en clean uiterlijk maar zijn toch ook gelijk weer stijlvol en warm, zoals wij van Deens design mogen verwachten.

Het label Lind DNA heeft haar eigen interpretatie van Deens design, maar wel met veel respect vóór en mét het Scandinavisch design. De zusjes geloven sterk dat duurzaamheid de toekomst is en richten zich voornamelijk op samenwerkingen die bevorderlijk zijn voor de samenleving. Ze maken veel gebruik van gerecyclede materialen waar echte vakmensen in Denemarken unieke stukken mee creëren. 

Bijzondere mix van materialen

Lind DNA heeft bijzondere kennis ontwikkeld in haar productie proces en weet recycled leder te mixen met 20% rubber. Hierdoor ontstaat er een hele mooie, nieuwe, duurzame kwaliteit leer die toegepast wordt op simpele en vaak organische vormgeving. Alledaagse producten, zoals bijvoorbeeld placemats, krijgen iets bijzonders door het gebruik van dit mooie materiaal.

Lind DNA leren placemats & tafelloper

Lind DNA heeft de kennis ontwikkeld om 2 kleuren leer te verwerken, zodat bijvoorbeeld de placemats aan beide kanten gebruikt kunnen worden. Ze voelen zacht aan en hebben een matte uitstraling. De Double Curve placemats zijn hier een mooi voorbeeld van. Bijzondere kleurcombinaties en in verschillende stoere leer soorten geproduceerd. In de collectie hebben wij ook lederen tafellopers, enkel of double te gebruiken.
Nieuw zijn de placemats Curve Wood een combinatie van hout met leer, super gaaf!
Maar ook de kinderplacemats zijn van leer, super handig zijn ze en o zo leuk!  Vrolijke designs namelijk een wolk, aap, beer en een kikkerplacemat. Nat af te nemen dus knoeien is geen probleem! De kleuren komen weer overeen met de “gewone”  Curve leren placemats dus combineren maar!

Uitgebreide unieke Lind DNA collectie

Het mooie aan de collectie van Lind DNA is dat deze zeer gevarieerd is. Van bijzondere bijzettafels  tot verrassende unieke ranke doch stevige kaarsenstandaards en van aparte dienbladen tot stoere opbergboxen zoals de Container of de Tijdschriftenhouders. Alle Lind DNA producten zijn gemaakt van leer vaak in combinatie met metaal zoals de Curve bijzettafels óf de items hebben een detail van leer.
Kortom functionele Scandinavische design producten geïnspireerd door vormen uit de natuur!
Bekijk hier onze gehele Lind DNA collectie en laat je verrassen door al dat moois uit Denemarken!

Lees meer