Kähler Design Deens top keramiek

Kähler Design staat al ruim 175 jaar aan de top van de Deense keramiek kunst en nog steeds worden de producten met de hand vervaardigd en beschilderd, al 175 jaar, dát wil toch wel wat zeggen! Designs die misschien klassiek ogen maar tegelijkertijd wel erg modern, geliefd en tijdloos zijn. Een keramiek collectie van puur Deens design wat past in elk huis en op iedere tafel!

Kähler Design wereldwijd geliefd!

Het Deense merk staat wereldwijd bekend om hun zeer uitgebreide collectie keramiek design woonaccessoires, die bestaat uit onder andere vazen, kandelaars & serviesgoed, zoals schalen, mokken, suikerpotten en theepotten. Het vertegenwoordigt Scandinavisch design en gastronomie, gecombineerd met een groot respect voor hun erfgoed en tradities.

Artistiek Deens design 

Kähler Design kiest altijd weer het beste van het Deense artistieke erfgoed en geeft daar zijn eigen moderne en eigentijdse draai aan. Vakmanschap en techniek staan hoog in het vaandel. Alle producten worden met de hand beschilderd en/of geglazuurd. Uitbundig kleurgebruik in een Deens interieur is vaak niet van toepassing, de kleuren zijn vaak meer eenvoudig, licht en sober. Wit is de meest gebruikte basistint in Scandinavische woningen, dit komt door het geringe aantal zonuren in Scandinavische landen, zeker in de winter tijd. Niet zo gek, het reflecteert extra daglicht en zorgt daarom voor die kenmerkende bleke sfeer. Wel worden accentkleuren met mate gebruikt en bestaan vaak uit lichtgrijze of vergrijsde pastel kleuren of ijsblauwe tinten met hier en daar een zwart accent.

Omaggio serie van Kähler Design

De Omaggio serie van Kähler Design bestaat uit een prachtige serie vazen, kandelaars en serviesgoed.  Kenmerkend voor deze serie zijn de zwarte horizontale strepen. Deze worden nog steeds met vaste hand op de witte ondergrond van de keramieken vazen, serviesgoed of kandelaars beschilderd. Met deze serie drukt Kähler een persoonlijke stempel op het Deense design in de keramiek geschiedenis. Veel designs uit de Omaggio serie komen van het design duo Ditte Reckweg en Jelena Schou Nordentoft. De vazen zijn een blikvanger op zich in je interieur zelfs zonder bloemen erin. Style ze als stilleven samen met een mooie schaal of de Omaggio kandelaars.

Hammershøi vazen en schalen

De Hammershøi vazen van Kähler Design zijn een design van Hans – Christian Bauer. Ze zijn gemaakt van keramiek met subtiele groeven met een dun laagje glazuur eroverheen. De inspiratie voor de Hammershøi designs komt voort uit tekeningen van Svens Hammerhøi (1873-1948) uit het Kähler Design archief. Svend Hammershøi heeft een groot deel van zijn leven gewerkt voor Kähler. Zijn ontwerpen zijn wereldwijd te bewonderen in diverse musea.

Elk origineel Kähler product is te herkennen aan de initialen HAK (Herman A. Kähler), die aan de onderzijde worden aangebracht. Hoewel Kähler Design al ruim 175 jaar bestaat, is het allesbehalve een ouderwets merk; dankzij hun vooruitstrevende visie op design is Kähler Design modern en tijdloos en passen de items uitstekend in een hedendaags interieur. Ook de Botanica serie en de Fiducia vindt je in onze webshop, bekijk de collectie van Kähler Design op Deensedingen.nl en laat je inspireren door dit schitterende keramiek!

Lees meer