Elvang Denmark zachte alpaca-wol plaids

De prachtige plaids van Elvang Denmark blinken uit door hun design, zachtheid en comfort. Super zacht zijn deze fairtrade geweven alpaca wollen plaids, licht in gewicht, klein op te vouwen en heerlijk comfortabel warm. 

Elvang Denmark is een jong en innovatief Deens merk dat zich specialiseert in het maken van comfortabele en functionele zachte plaids die worden vervaardigd uit alpacawol of een mix van alpacawol met schapenwol. Kenmerken van een Elvang Denmark plaid is dat de plaids super zacht zijn, licht in gewicht én heerlijk warm zijn.

Prachtige grote collecte Elvang plaids


In onze webshop Deense Dingen vindt je een hele grote collectie plaids van Elvang Denmark. Classic plaids in effen kleuren o.a. in fraaie emerald groen, rood, blauw, grijs tinten. Maar ook de andere populaire serie plaids van Elvang zoals de Star plaids, Cascade plaids, Horizon plaids, Manhattan plaids, Latitude plaids en de Basket plaids vindt je op voorraad in de  webshop. Stuk voor stuk allemaal geweven in dat mooie tijdloze Scandinavische design en kleur pallet.

Alpaca wol luxe ten top

Alpacawol is een natuurlijke super zachte stof welke niet alleen hypo-allergeen is (het bevat geen lanoline, zoals schapenwol) maar ook 100% eco is. De structuur van alpacawol is bovendien sterker dan die van schapenwol of kasjmier en pluist minimaal. Dat laatste is natuurlijk heel erg fijn!

Elvang Denmark plaids: fairtrade

Elvang Denmark weet als geen ander het beste van twee werelden te combineren: de zachte en sterke alpacawol uit Zuid-Amerika, en de puurheid van Scandinavisch design. Het merk Elvang Denmark is dan ook fair trade gecertificeerd! De wol die gebruikt wordt is afkomstig van Peruaanse alpaca’s, en de producten worden allemaal in Peru gemaakt. De eigenaars Tina en Lasse Elvang, hechten veel waarde aan kwaliteit, traditie, integriteit en sociale verantwoordelijkheid, zij hebben hier bewust voor gekozen. Op deze manier kunnen ze namelijk bijdragen aan de economische groei van Peru en de armoede van de alpacaherders verlichten.

Bekijk hier de video over Elvang Denmark:

Lees meer