Flensted Mobiles - handmade Danish design

"If you need some peace of mind, watch a mobile and unwind"
De Deen Christian Flensted maakte in 1953 zijn eerste mobiel – De Deense Ooievaars mobile- voor de doop van zijn dochter. Hij knipte drie papieren ooievaars en monteerde deze op stengels van stro. 

Een fantastisch avontuur begon want een jaar later in 1954 opende Flensted Mobiles zijn deuren op Funen in Denemarken.
Een Flendsted mobiel is de combinatie van liefde, toewijding en kwaliteit. De unieke designs zijn een perfecte decoratie in elke omgeving. Of je de mobile[s] nu in je huiskamer, in de kinderkamer, de hal, op kantoor, in een wachtruimte of op je werk hangt, ze zetten je gedachten op nul en geven je tegelijk een relax gevoel. Dat komt door dat ze traag en galant door een klein zuchtje wind al in beweging gezet worden. Daar kan je uren naar kijken en het relaxte gevoel komt dan vanzelf.

Flensted mobiles een familiebedrijf sinds 1953

Het Deense echtpaar Grethe & Christian Flensted stond 28 jaar aan het roer dus sinds de oprichting van 1954. In 1982 nam hun zoon Ole Flensted en zijn vrouw Aase het roer over en breide het verder uit. Inmiddels is de zoon van Ole & Aase ook in het bedrijf toegetreden.

Echt handwerk - Made in Denmark

Flensted mobiles zijn niet alleen ontworpen in Denemarken - ze worden ook gemaakt in Denemarken op het eiland Funen - er zijn 60 thuiswerkers verspreid over Funen die de mobiles samenstellen en/of  in elkaar zetten en zorgzaam verpakken.

Let op, door de manier van verpakken kan een Flensted Mobiles welke uit verpakking is geweest niet meer geretourneerd worden bij ons! Maar is de mobiel nog in correcte staat in de verpakking dan is ruiling of retourneren natuurlijk mogelijk.
Ik hoop op je begrip in deze :-)

Alles moet snel tegenwoordig – vergeet niet te ontspannen

In de hectische wereld waarin we leven, alles moet maar snel-snel-sneller vinden wij. Daarom steekt het familiebedrijf Flensted een heleboel energie in het vervullen van onze hoop en onze dromen. Om dit te bereiken, moeten we kracht verzamelen en tot rust komen. De Flensted mobiles creëren een innerlijke rust en vrede wanneer we kijken naar de sierlijke en bijna therapeutische kalme bewegingen van een mobile en zó kom je uiteindelijk vanzelf tot rust.

Mobilized philosophy

"The mobile's life is hanging by a thread
But tells us how to get a peaceful mind.
The goal of life is not to be ahead.
It's rather time to feel how threads are twined"

                                    Christian Flensted 1973

Lees meer