Elvang Denmark

Super zachte plaids geweven van wol - alpacawol én fairtrade!

Elvang Denmark is een jong en innovatief Deens label dat zich specialiseert in het maken van super zachte en warme plaids die worden vervaardigd uit alpacawol of een mix van alpacawol met schapenwol. Kenmerken van een Elvang Denmark plaid is  dat de plaids zijn super zacht zijn, licht in gewicht, lekker warm en de plaids pluizen minimaal.

Deens Dingen heeft een prachtige collectie plaids van Elvang Denmark op voorraad in zowel effen kleuren o.a. in fraaie emerald groen, rood, delph blauw tinten en nog veel meer uit de Classic serie. Maar ook de Star plaids, Cascade plaids, Horizon plaids, Manhattan plaids, Latitude plaids en de Basket plaids in die mooie tijdloze Scandinavische designs.

Alpacawol is een natuurlijke super zachte stof  welke niet alleen hypo-allergeen is (het bevat geen lanoline, zoals schapenwol), maar ook 100% eco. De structuur van alpacawol is bovendien sterker dan die van schapenwol of kasjmier, en pluist minimaal. Dat laatste is natuurlijk heel erg fijn!

Elvang Denmark weet als geen ander het beste van twee werelden te combineren: de zachte en sterke alpacawol uit Zuid-Amerika, en de puurheid van Scandinavisch design. Het merk Elvang Denmark is dan ook fair trade gecertificeerd! De wol die gebruikt wordt is afkomstig van Peruaanse alpaca’s, en de producten worden allemaal in Peru gemaakt. De eigenaars Tina en Lasse Elvang, hechten veel waarde aan kwaliteit, traditie, integriteit en sociale verantwoordelijkheid, zij hebben hier bewust voor gekozen. Op deze manier kunnen ze namelijk bijdragen aan de economische groei van Peru en de armoede van de alpacaherders verlichten.

Bekijk de collectie van Elvang Denmark op Deensedingen.nl en ontdek de ultieme zachtheid van de alpacawol!

 

Lees meer