Danish design classics

Wie kent nu niet de vrolijke houten Monkey van de designer Kay Bojesen? Een echt Danish design classic uit 1951. Maar er is meer zoals de Love Birds -1950, een populair huwelijkscadeau- of de Hippo -1955, de Dog - 1934 of de Beer uit 1952. Net nieuw in de collectie is de Panda een unieke samenwerking met het WNF.

Designer Kay Bojesen

Kay Bojesen studeerde in 1910 af als zilversmid na het voltooien van zijn stage en leerschool met Georg Jensen. Hij was een van de eersten die het functioneel design enthousiast omarmde in Deens handwerk en hij was mede-oprichter van ‘Den Permanente’ - een showcase winkel die decennia lang het beste van het Deens design in huis had.

Danish design classics - geliefd bij jong en oud

In de 30-er jaren van de vorige eeuw begint hij zich echt te richten op het ontwerpen van houten speelgoed, hij creëerde onder meer een reeks houten dieren met het idee dat alles rond, zacht en goed moet aanvoelen. Elke lijn moet een glimlach zijn. Wanneer je naar het ontwerp van het Kay Bojesen Monkey speelgoed kijkt, zie je deze visie tot leven komen. Kay Bojesen weet als geen ander hoe je hout tot leven brengt. Zijn bedoeling was niet om levensechte dieren te repliceren, maar om een fantasierijk te creëren, designs met gevoel voor humor.

De 3e generatie staat inmiddels aan het roer

Met de sluiting van de legendarische winkel van Kay Bojesen aan de Bredgade in Kopenhagen in 1990 werden verschillende van zijn werken niet meer geproduceerd. Nu is het een groot genoegen om een ​​aantal prachtige originele ontwerpen van Kay Bojesen opnieuw te introduceren trouw aan zijn tekeningen en met inachtneming van zijn strenge eisen aan materialen en vakmanschap.

Kay Bojesen stierf in 1958 op 72-jarige leeftijd en liet een substantiele ontwerpen achter als erfgoed. Tegenwoordig dragen zijn kleinkinderen trots zijn erfenis voort.

Lees meer

Kijk Poster 50x70cm

De houten dieren van Kay Bojesen, wie kent die nu niet? Op de Kijk poster staan alle bekende dieren van Kay Bojesen afgebeeld van aap, konijn tot vogel Een leuke “Lees” poster voor jong en ouder, is ‘ie leuk of niet? De poster meet 50x70cm.

Monkey mini H10cm

Het houten aapje van Kay Bojesen, wie kent die nu niet? Een Danish design classic uit 1951. Dit is de kleinere versie ervan, namelijk 10cm hoog en net zo bewegelijk! Een design cadeau voor zowel jong als ouder, één die generaties lang mee gaat!

Monkey mini H10cm zwart

Het houten aapje van Kay Bojesen, wie kent die nu niet? Een Danish design classic uit 1951. Dit is de kleinere versie ervan, namelijk 10cm hoog en net zo bewegelijk! Een design cadeau voor zowel jong als ouder, één die generaties lang mee gaat!

Monkey small H19cm

Wie kent nu niet het houten aapje van Kay Bojesen? Een Danish design classic uit 1951. Geliefd bij jong en oud en net zo bewegelijk als zijn levende vrienden. Leuk & stoer in elk interieur, hangend, zittend, slingerend, rechtop of ondersteboven :-)

Kerstmuts voor Monkey small

Breng je Kay Bojesen monkey small in X-mas sfeer met deze schattige kerst cap! De kerstmuts -Ø4,7 x H5,6cm- is gemaakt van gelakt beukenhout en wordt eenvoudig op z'n plek gehouden met een rubberen band. Leuk om cadeau te geven!

HIPPO Nijlpaard oak

Stoere Hippo een houten naturel oak Nijlpaard van de Deense designer Kay Bojesen, uit 1955. Een prachtig design classic een fraai accessoire op de werkplek of tafel. Hippo is ook super leuk als pennen of potloodhouder (wordt met potlood geleverd)!

Poster Monkey 30x40cm

Het aapje van Kay Bojesen, wie kent die nu niet? Een Danish design classic uit 1951. Op deze poster de populaire aap in stoer zwart wit. Allerlei bekende dieren van Kay Bojesen zijn er in verwerkt. De poster meet 40x30cm. Danish design classic.

Limousine Large oak

De Limousine large is het design van het Deense merk Kay Bojesen. Gemaakt van duurzaam fsc blank eikenhout. Het dak van deze limousine kan er bijvoorbeeld af, net zoals bij de echte varianten uit 1930 en 1940, dat is rondrijden in stijl :-)