Sculptureel Minimalistisch

In 2012 startte grafisch ontwerper en architect Kristina Dam de Kristina Dam Studio in Kopenhagen. Het ontwerp idee voor de studio was om industriële ontwerpen te maken met kunst als uitgangspunt.  Dus kunst en interieur samen te laten gaan, zowel in meubels, accessoires als in art prints.

Scandinavisch minimalistisch design

Elk ontwerp van Kristina Dam Studio heeft een uitgesproken Scandinavische en architectonische uitstraling, die gemakkelijk is te herkennen. Ontwerpen met strakke lijnen en gemaakt van mooie materialen zoals steen, messing, eikenhout, marmer, wol, beton - eenvoud met een attitude - elk stuk is gemaakt van sterke materialen die een lange levensduur en duurzaamheid garanderen. Verfijnd, esthetisch mooi en gemakkelijk in te passen in elke ruimte, thuis of in een kantoor en voegt een uniek en gewaagd statement toe aan het interieur.

Sculpturaal design

Kristina Dam Studio streeft ernaar producten te ontwerpen met een sculpturale benadering. Ontwerpen met karakter, stijl en een gedurfde uitstraling die iets extra's toevoegen aan je interieur. Bij elke collectie [ twee per jaar] wordt minimaal één nieuw – minimalistisch - sculptuur gelanceerd. Die sculpturale kwaliteit en aanpak is terug te vinden in alle ontwerpen, van meubels tot aan de woonaccessoires.

Designer Kristina Dam

Kristina Dam studeerde af aan de Royal Danish School of Fine Arts, Architecture and Design in Kopenhagen. In haar ontwerpen vind je haar grote liefde voor architectuur en minimalistische grafische lijnen terug. Alles komt voort uit Kristina's passie voor design en kunst. Ze vindt haar inspiratie tijdens het reizen, browsen op Pinterest, blogs, Instagram en praten met mensen.

Haar eerste product - een reeks illustraties in beperkte oplage - werd al snel een favoriet in Scandinavische designwinkels, tijdschriften en huizen. Tot aan vandaag de dag heeft Kristina Dam Studio zich ontwikkeld tot een design-krachtpatser van meubels en accessoires. Elk jaar worden er twee collecties gelanceerd en Kristina Dam werkt samen met zowel opkomende als gevestigde ontwerpers.

 

Lees meer